Pedicure

 

Pedicure

 

Wat is het verschil tussen esthetische pedicure en medische pedicure?

 

Bij een esthetische pedicure worden de voeten uitsluitend verzorgd met het oog op het verfraaiing van het uiterlijke (nagels knippen, vijlen en eelt wegraspen). Een medische pedicure voert een esthetische pedicure uit, maar geneest en voorkomt aandoeningen van de nagels en de tenen zoals infecties, mycose (schimmel), voetwonden, ingegroeide nagels, likdoorns, kloven, pijnlijke drukpunten, eeltpitten... (ook bij diabetespatiënten).

 

Hoe verloopt een pedicurebehandeling?

 

Tijdens een eerste gesprek zal er een fiche opgemaakt worden met daarin de belangrijkste factoren die relevant zijn voor de voetbehandeling zoals werkplaats, allergieën, gebruik medicatie, ziektes, hobby's.

Eens de klant zijn verhaal heeft kunnen doen zal ik starten met een standaard verzorging dat bestaat uit een voetbad, verzorging van de nagels en hun omgeving, verzorging van de huid (verwijderen eelt, eventuele eeltpitten, likdoorns) en tenslotte een deugddoende massage van de voet.

 

Een standaard behandeling duurt gemiddeld 45 minuten, maar dit kan uiteraard variëren afhankelijk van de klachten.

 

Hygiëne is erg belangrijk, alle instrumenten worden na elke behandeling gereinigd en gedesinfecteerd. De mesjes worden per klant vervangen en zijn steeds steriel.

 

De behandeling bij een medische pedicure wordt ook erkend door het ziekenfonds. Vraag zeker na bij uw ziekenfonds of je hiervoor in aanmerking komt.